Gyakori kérdések

Minden fogyatékkal élő igénybe veheti a kedvezményes árú gépjárműszerzési lehetőséget, aki a Fot. tv. szerint fogyatékos személynek minősül és érvényes tagsági igazolvánnyal rendelkezik. Az igénylő az érdekvédelmi szervezet által előírt módon igazolja, hogy az igénylés időpontjában az érdekvédelmi szervezet Alapszabályában rögzített tagsági kötelezettségeknek eleget tett. Az állami támogatásos rendszerrel ellentétben nem kell pályázni és nincs pályázati időszak sem.

A Mobilitási Program keretében az Esélyautó, a Peugeot és a SEAT importőrökkel állapodott meg a kedvezmények vonatkozásában. A Programban megadott modellekre és felszereltségekre érvényes a kedvezmény. Az ajánlatban különböző kategóriájú és felszereltségű új autók szerepelnek az igények minél szélesebb körű kielégítésére. Az aktuális árakról érdeklődjön a weboldalunkon a „TÁMOGATOTT AUTÓINK” menü pont alatt.
1. Regisztráció az Esélyautó Weboldalon vagy a mobil applikáción keresztül.
A személyes adatok mellett a tagsági igazolványszám megadása is szükséges.
2. Kapcsolatfelvétel telefonon az érdeklődővel az Esélyautó által.
3. Igényfelmérés, tájékoztatás a folyamatokról és előzetes egyeztetés a kiválasztandó gépjárműről.
4. Esélyautó megküldi az érdeklődő adatait a lakóhely szerinti márkakereskedőnek.
5. Kapcsolatfelvétel a márkakereskedő által.
6. Gépjármű kiválasztása, ajánlat készítése, részletek egyeztetése, tesztvezetés.
7. Kiválasztott gépjármű adásvételi szerződés megkötése a márkakereskedésben.
8. Önerő kifizetése, szükség esetén finanszírozási ajánlat készítése és igénybevétele.
9. Gépjármű és dokumentumok átvétele.
Tagsági jogviszony szükséges, az adott fogyatékossági érdekvédelmi szervezet Alapszabályában rögzített tagsági kötelezettségeknek kell eleget tenni.
A fogyatékos személy, jogosult nevére kötik meg az adásvételi szerződést a Peugeot vagy a SEAT márkakereskedésben a fogyatékos jogosultsága alapján
A speciális igények kielégítésére (pl.: autó átalakítás stb.) a márkakereskedésben adnak részletes felvilágosítást. Jelenleg erre nincs külön támogatás, a későbbiekben várható ezzel kapcsolatban változás.

A Mobilitás Programban a Peugeot és a SEAT márkák által nyújtott kedvezmény mellet együttesen állami támogatás nem vehető igénybe. Amennyiben korábban állami támogatással vásárolt autót, úgy ez a tény nem akadályozza a jelenlegi kedvezményes autó vásárlást. A Mobilitás Program az állami támogatástól teljesen független.

A jogosult egyénileg nem tud felszereltséget kiválasztani. Sok éves tapasztalat alapján alakítottuk ki a különböző modelleket és felszereltségeket, annak érdekében, hogy azok kielégítsék a széles körű igényeket. Ennek előnye, hogy raktári készletből is lehet választani, ezáltal rövidebb szállítási időt biztosíthat a márkakereskedő.

A Peugeot és a SEAT márkák közül választhat. Kérjük tekintse meg weboldalunkon a „TÁMOGATOTT AUTÓINK” menü pont alatt szereplő választékot.

A Programban szereplő kedvezményes autó bármelyik Peugeot vagy SEAT márkakereskedésben megvásárolható, mindenütt ugyan azok a feltételek.

Ez mindig az aktuális raktár készlettől függ. A Peugeot és a SEAT importőrök és márkakereskedők törekszenek arra, hogy a kialakított kedvezményes modellek folyamatosan rendelkezésre álljanak a raktári készletben.

Nem probléma, mert az állami támogatásos rendszer és a Mobilitási Program nincs egymással összefüggésben.

Érvényes tagsági igazolvány szükséges. Az igénylő az érdekvédelmi szervezet által előírt módon igazolja, hogy az igénylés időpontjában az érdekvédelmi szervezet Alapszabályában rögzített tagsági kötelezettségeknek eleget tett. Kérjük a tagsági igazolvány számát a regisztráció során megadni.

Az importőrökkel közösen jelentős kedvezmény került kialakításra, amely nagyban segíti a fogyatékos személyek gépjármű szerzését. Kérjük tekintse meg weboldalunkon a „TÁMOGATOTT AUTÓINK” menü pont alatt szereplő választékot.

5 évente vásárolható jogosult személyenként 1 db autó.

Nem, csak a Mobilitás Programban szereplő új autókra vonatkozik a kedvezmény. A jelenleg érvényes modell választék a későbbiek során változhat, ezt az Esélyautó, a Peugeot és SEAT importörök közösen alakítják ki. A Weboldalon folyamatosan tájékoztatjuk az érdeklődőket.