okt 08

Sikeresen vizsgázott az Esélyautó által biztosított gépjármű Szombathelyen.

Egy szinte vadonatúj személygépkocsit, úgynevezett Esélyautót kapott ajándékba a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó (FÉHE) Nonprofit Kft. Az adomány nagy segítség lesz a mindennapi munkavégzésben.

Németh Klára, a FÉHE Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, hogy nagyon nagy segítség a mindennapi munkájuk során a gépjármű, mert két autójuk közül az egyik már nagyon le van amortizálódva, és ez gyakran nehézséget okoz a mindennapokban. Ezt az autót gyógyszerszállításra, élelmiszer- és drogériai beszerzésekre fogják használni.


A koronavírus okozta veszélyhelyzet alatt szünetelt a fogyatékkal élők nappali ellátása, de a szolgálat dolgozói otthonukban is segítették ügyfeleiket bevásárlással, gyógyszerek beszerzésével, ehhez nagy szükség volt gépkocsikra. Az Esélyautó Magyarország az Emberi Erőforrások Minisztériumával és az öt legnagyobb fogyatékkal élőket tömörítő érdekvédelmi szervezettel együttműködve négy személyautót osztott szét most az országban, az egyik Szombathelyre került.


Eleki József, az Esélyautó Magyarország Kft. ügyvezető hozzátette, hogy a csomag- és utastere megfelelő személyek és csomagok szállítására a fogyatékkal élők részére. Benzines gépjármű, amely hosszú távra biztosítja a kiszolgálást.


Az ötajtós, ötszemélyes, kombi személyautót az ellátottak is nagy lelkesedéssel vették szemügyre, sőt ki is próbálták. Az önkormányzat nevében Kelemen Krisztián köszönte meg az ajándékot. Hangsúlyozta, hogy a vészhelyzet utáni időszakban minden segítség és támogatás nagyon jól jön az önkormányzatnak és az önkormányzati cégük részére.


A szerződés aláírását követően az új autó rögtön a FÉHE szolgálatába állt.

forrás:

https://www.savariaforum.hu/rovat/eselyautot-kaptak-ajandekba-a-segitok

https://szombathely.ezalenyeg.hu/helyi-ugyeink/eselyautot-kaptak-a-raszorulok-a-szombathelyi-vezetestol-10958