Rólunk

Esélyautó a fogyatékos személyekért.

 

1. Mobilitás program

Az Esélyautó Magyarország Kft. azzal a céllal alakult meg, hogy az öt legnagyobb fogyatékos embereket tömörítő érdekvédelmi szervezetekkel közösen támogatást nyújtson – a mozgássérült -, hallássérült-, látássérült emberek valamint autista -és értelmi fogyatékos személyek – hétköznapjaiban. A Mobilitás programban a jelenlegi gépjárműszerzési állami támogatás igénybevételére nem jogosult, de a Fot. tv. szerint fogyatékos személynek minősülő egyéneknek adjon lehetőséget új gépjármű kedvezményes áron történő megvásárlására. Az Esélyautó a Peugeot és a SEAT márka importőrével közösen az érdekvédelmi szervezeti tagoknak nyújtandó kedvezményes terméket dolgozott ki.  

 

2. Társadalmi felelősségvállalás

A koronavírus kirobbanásával, majd az egyre szigorúbb korlátozásokkal nehéz helyzetbe kerültek azok az emberek, akiknek a meglévő szociális háló nehezen tudta megfelelően biztosítani az otthon maradás feltételeit. A fogyatékos emberek számára mindennapos feladattá vált, hogy a bevásárlásaikat, esetlegesen a gyógyszereik beszerzését úgy tudják megszervezni, hogy közben az egészségüket ne tegyék ki feleslegesen a koronavírus fertőzés kockázatának. Az Esélyautó a helyi önkormányzatokkal, karitatív szervezetekkel továbbá a Peugeot márka importőre által díjmentesen rendelkezésre bocsátott gépjárművekkel nyújt segítséget a nélkülözhetetlen áruk célba juttatásában

 

3. Kedvezmény, élmény közösség

A Kedvezmény közösség programban a fogyatékos emberek  az élet számos területén vehetnek igénybe kedvezményeket (pl.: üzemanyag, gyógyszer, élelmiszer, ruházat stb.). Ezen folyamatosan bővülő kedvezmények nem csak a gépkocsi vásárlókra vonatkoznak, hanem bárkire, aki érvényes tagsági igazolvánnyal rendelkezik az érdekvédelmi szervezet tagjaként és regisztrál az Esélyautó honlapján ill. a mobil applikáción keresztül.

Az alábbi videóban Stratégiai tanácsadónkkal, Tóth Tamással készített interjút láthatják, melyet a Heti TV – Hét Embere című műsorában került adásba.

A beszélgetésben szó volt inspirációról, a kezdetekről és működésünkről is.

Interjú a Heti TV-ben